Capture2Text

Submit portable freeware that you find here. It helps if you include information like description, extraction instruction, Unicode support, whether it writes to the registry, and so on.
Message
Author
stisev
Posts: 16
Joined: Sun Mar 22, 2015 1:48 am

Re: Capture2Text

#16 Post by stisev » Mon Jun 19, 2017 11:38 pm

Hi guys,
I love this program but I downloaded the latest version and I don't see it as portable.

It's saving the setting file in AppData. What am I doing wrong??

C:\Users\PortableUser\AppData\Roaming\Capture2Text\Capture2Text.ini

TP109
Posts: 541
Joined: Sat Apr 08, 2006 7:12 pm
Location: Midwestern US

Re: Capture2Text

#17 Post by TP109 » Tue Jun 20, 2017 1:47 am

Useful and lightweight (~5MB RAM). Don't see any settings saved to AppData for ver 3.9, which works with XP.

The Troubleshooting & FAQ section, item 11 on the help page states that the program's settings are saved to AppData. That means the new version of the program is not designed to be fully portable.

stisev
Posts: 16
Joined: Sun Mar 22, 2015 1:48 am

Re: Capture2Text

#18 Post by stisev » Tue Jun 20, 2017 10:07 am

I found the answer. 3.9 is 100% Portable. After 4.x it went non-portable.

------
[Version 4.0 (4-2-2017)]
- Complete re-implementation in QT/C++.
- Added Translation feature (powered by Google Translate).
- Added Re-Capture Last hotkey.
- Added Text Line Capture hotkey.
- Added Forward Text Line Capture hotkey.
- Added Bubble Capture hotkey.
- Added more Preview position options.
- Added blacklist setting.
- Added "Reset to defaults" links in Settings dialog.
- Capture Box and Preview Box may now have outlines.
- Better interface for specifying hotkeys in the Settings dialog.
- Custom tray icon "balloon" window.
- Added "Replace" tab to the Settings dialog. Substitutions/Replacements are now stored in the settings .ini instead of substitutions.txt.
- Added sample Capture Box to Settings dialog.
- Added sample Preview box to Settings dialog.
- Added deskew option.
- Added debug options.
- Popup dialog now enabled by default.
- Size of Popup dialog is now saved automatically.
- Added "Topmost" option to Popup dialog.
- Added "Font" option to Popup dialog.
- Removed the "Enable OCR pre-processing" option (now always enabled).
- Removed the "Strip furigana" option (now always enabled).
- Removed the "OCR method" option.
- Removed "Prepended/Appended Text" setting.
- Removed "Send to Cursor" setting.
- Removed "Send to Control" setting.
- "Preserve newline characters" setting renamed to "Keep linebreaks".
- "Preferences" dialog renamed to "Settings".
- Added to Capture2Text_CLI.exe for command line usage.
********************- Settings .ini file now stored in %appdata%\Capture2Text.*****************************
- Changed some of the hotkey defaults.
- Added Russian and Korean to default package and removed Italian.
- Added icons to some of the items in the tray menu.
- Added more information in the About dialog.

NickR
Posts: 105
Joined: Thu Aug 26, 2010 6:37 am

Capture2Text XP dropped after v3.9

#19 Post by NickR » Tue Jun 20, 2017 11:23 am

from main page 'System Requirements'

"Note: Windows XP support has been dropped as of Capture2Text v4.0"

User avatar
webfork
Posts: 9363
Joined: Wed Apr 11, 2007 8:06 pm
Location: US, Texas
Contact:

Re: Capture2Text

#20 Post by webfork » Wed Oct 25, 2017 7:21 pm

This program is still seeing updates, now at 4.5.0 - http://www.softpedia.com/progChangelog/ ... 08003.html

hamasaki
Posts: 96
Joined: Tue Apr 23, 2013 11:16 pm

Re: Capture2Text

#21 Post by hamasaki » Thu Oct 26, 2017 6:00 pm

Use the --portable param to save settings in the app folder.

bitcoin
Posts: 201
Joined: Sun Dec 31, 2017 6:32 pm

Re: Capture2Text

#22 Post by bitcoin » Wed Oct 16, 2019 8:14 am

is up to v4.6.2 now, latest release 2019-08-10

vmars316 wrote:
Mon Oct 05, 2015 11:03 am
Hello & Thanks ,
I downloaded and am running Download Capture2Text_v3.7.zip
I left the prefs as is .
But when I click win +q over a screen area
I don't get any blueBox .
The window which my cursor is over
goes dimmer , and when I click another win +q
the window gets brighter again . But nothing gets copied to the cipboard .
try "Esc" key to reset and then use Win+Q combo again

vmars316
Posts: 234
Joined: Thu Feb 09, 2012 11:47 am
Location: Colorado
Contact:

Re: Capture2Text

#23 Post by vmars316 » Mon Oct 21, 2019 9:34 am

ok
Win10 x64, PureBasic, Javascript, Notepad++ .
"All things in moderation, except for love and forgiveness."...vm

Post Reply