I can't make portable TeraCopy default copy program

Ask other users about problems encountered with portable apps or help by posting solutions to existing problems.
Post Reply
Message
Author
Peter202
Posts: 46
Joined: Wed Jul 10, 2013 3:47 am

I can't make portable TeraCopy default copy program

#1 Post by Peter202 » Wed Mar 26, 2014 7:06 am

I am having a problem making TeraCopy my default copy program.
In the preference window there is a option for Shell Integration, but it doesn't allow me to select it:

Image

Also, in TeraCopy directory there is a file DefaultHandler.reg. I opened the file in Notepad++ and edit the path, so now it looks like this:

Code: Select all

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{A7645AF0-D6E8-48AF-8DFA-023B1CF660A7}\InProcServer32]
@="E:\PortableApps\TeraCopy\TeraCopy.exe"
"ThreadingModel"="Apartment"
But still doesn't work.

Can someone tell me how to integrate portable TeraCopy and make it default copy program? I am using Windows 7 x32.


Thanks!

User avatar
Napiophelios
Posts: 608
Joined: Sun Mar 01, 2009 5:48 pm

Re: I can't make portable TeraCopy default copy program

#2 Post by Napiophelios » Wed Mar 26, 2014 4:35 pm

The function has probably been removed from the porable version of the program,
maybe needs a shell.dll or something.

Why dont you just use an installer to put it on your system?

Peter202
Posts: 46
Joined: Wed Jul 10, 2013 3:47 am

Re: I can't make portable TeraCopy default copy program

#3 Post by Peter202 » Fri Mar 28, 2014 1:20 am

I don't think it's possible to integrate portable TeraCopy in windows. I tried different settings in the registry, but nothing worked. At least on Windows 7 x32.

spicydog
Posts: 262
Joined: Mon Mar 16, 2009 11:56 am

Re: I can't make portable TeraCopy default copy program

#4 Post by spicydog » Sun Mar 30, 2014 12:06 am

It is possible, you just have to keep experimenting. I got it to work on XP Pro SP3 32 bit and on Win 8.1 Pro 64 bit.

Try this:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{A7645AF0-D6E8-48AF-8DFA-023B1CF660A7}]

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{A7645AF0-D6E8-48AF-8DFA-023B1CF660A7}\InProcServer32]
@="D:\\path\\to\\your TeraCopy folder\\TeraCopy.dll"
"ThreadingModel"="Apartment"

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\DragDropHandlers]

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\DragDropHandlers\TeraCopy]
@="{A7005AF0-D6E8-48AF-8DFA-023B1CF660A7}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shellex\DragDropHandlers]

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shellex\DragDropHandlers\TeraCopy]
@="{A7005AF0-D6E8-48AF-8DFA-023B1CF660A7}"


[HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shellex\DragDropHandlers]

[HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shellex\DragDropHandlers\TeraCopy]
@="{A7005AF0-D6E8-48AF-8DFA-023B1CF660A7}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shellex\DragDropHandlers]

[HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shellex\DragDropHandlers\TeraCopy]
@="{A7005AF0-D6E8-48AF-8DFA-023B1CF660A7}"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell Extensions\Approved]
"{A7005AF0-D6E8-48AF-8DFA-023B1CF660A7}"="TeraCopy"

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Code Sector\TeraCopy]
"ConfirmDrag"="0"

speedfreak055
Posts: 1
Joined: Sat Sep 06, 2014 4:53 am

Re: I can't make portable TeraCopy default copy program

#5 Post by speedfreak055 » Sat Sep 06, 2014 5:14 am

Hi I found that as soon as you go to
--> HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\DragDropHandlers
the (Default) has no value so I simply edited it to have the value of TeraCopy now it works fine for copy/drag/cut/etc.
Image

I'm on Windows 7 ROG Rampage x64 and used the Registry Workshop to edit the value

User avatar
Midas
Posts: 5467
Joined: Mon Dec 07, 2009 7:09 am
Location: Sol3

Re: I can't make portable TeraCopy default copy program

#6 Post by Midas » Mon Sep 08, 2014 2:06 am

speedfreak055 wrote:--> HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\DragDropHandlers
the (Default) has no value so I simply edited it to have the value of TeraCopy now it works fine for copy/drag/cut/etc.
  • Great tip, speedfreak055. Thanks for sharing. :)

Post Reply